Bylinné sirupy
Bylinné sirupy nám nejen chutnají, ale je to také jedna z možností, jak lze využít léčivou sílu našich bylinek pro naše zdraví. V porovnání s jinými bylinnými produkty (např. bylinnými tinkturami), jde o lehčí formu pomoci.
Všechny bylinkové sirupy jsou vyráběny z čerstvých bylinek, tak jak nám je příroda nabízí. Některé si sami pěstujeme na naší bylinkové zahrádce v Oticích u Opavy, některé ručně sbíráme z oblasti čisté přírody Nízkého Jeseníků.
Dle povahy byliny je volen vhodný způsob přípravy bylinného sirupu, tak aby obsahoval co nejvíce účinných látek. Některé bylinné sirupy jsou tedy vyrobeny tak, že se byliny macerují (tzn. výluh za studena), některé se musí povařit (především kořeny) a některé se jen lehce zahřívají při teplotě do 80 C.
Navazujeme na tradiční výrobu bylinného sirupu a ke konzervaci dochází za pomocí českého cukru. Nejsou použita žádná aromata, barviva.
Jak si vybrat nejlepší sirup právě pro Vás?

Smrčkový sirup

Jitrocelový sirup

Echinaceový sirup (Třapatka Nachová)

Šípkový sirup

Růžový sirup

Kuckalín

Rakytníkový sirup
